Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 12. 2014. 19:13 >> 19:12

BROJ MRTVIH PREŠAO 7.000

U četiri dana skoro 500 novih žrtava ebole

Broj mrtvih od virusa ebole u tri zemlje Zapadne Afrike, Liberiji, Gvineji i Sijera Leoneu, prešao je 7.000 osoba, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Skoro 500 novih žrtava ebole registrovano je od 17. decembra kada je objavljena prethodna statistika. Broj umrlih u tri navedene afričke države porastao je na 7.373 od ukupno 19.031 oboljelih, podaci su SZO-a.

Do danas, od posljedica smrtonosmog virusa u Liberiji je život izgubilo 3.346 osoba, Sijera Leoneu 2.477, a u Gvineji 1.550.

Od virusa ebole je umrlo i 15 osoba izvan tri zapadnoafričke zemlje. U Maliju je umrlo šest, Nigeriji osam i Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) jedna osoba. Zabilježeni su i slučajevi u Senegalu i Španiji.

Uprkos medicinskom napretku koji je zabilježen u borbi protiv ove bolesti, veliki broj ljudi ne traži ljekarsku pomoć.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun posetio je juče Liberiju i Sijera Leone, gdje je pohvalio zdravstvene radnike koji se bore da zaustave širenje epidemije i pomažu oboljelima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније