Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 12. 2014. 16:00 >> 15:59

POLOŽIO ZAKLETVU

Johanis preuzeo dužnost predsjednika Rumunije

Novi predsjednik Rumunije Klaus Verner Johanis položio je danas zakletvu u Parlamentu i time zvanično preuzeo dužnost šefa države od Trajana Baseskua.

Johanis je položio zakletvu pred članovima Ustavnog suda, poslanicima i senatorima, premijerom i članovima vlade, vjerskim poglavarima, značajnim rumunskim ličnostima, članovima kraljevske porodice i diplomatskog kora. Bili su prisutni i bivši predsjednici Jon Ilijesku i Emil Konstantinesku.

Novi predsjednik je kazao da želi "drugačiju Rumuniju" i da treba mijenjati i "političku klasu i državne institucije i način funkcionisanja države"

Naveo je da se posle 25 godina od rumnske revolucije "sada zatvara jedno poglavlje i počinje novi put Rumunije". On je još za vrijeme predizborne kampanje lansirao slogan "tačka i od početka".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније