Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 12. 2014. 10:05   >>  10:01 1

AKO JE POTREBNO

Peking spreman da pomogne Moskvi

Zvanični Peking je spreman da pomogne Moskvi i vjeruje da je Rusija i sposobna i mudra da prevaziđe trenutne teškoće, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji.

 

 

"Ako je ruskoj strani potrebno, mi ćemo pružiti neophodnu pomoć u skladu sa našim kapacitetima", rekao je Ji, ističući da su dvije zemlje oduvijek pomagale jedna drugoj.

On nije precizirao o kakvoj pomoći je riječ, navodi list "Saut Čajna morning post".

Prošle sedmice, kineski ministar trgovine Gao Hučeng rekao je da bi Kina mogla da poveća upotrebu juana u trgovini sa Rusijom usljed stalnog slabljenja rublje.
 
Rusija se posljednjih mjeseci suočava sa stalnim padom vrijednosti rublje zbog niže cijene nafte i sankcija Zapada zbog situacije u Ukrajini, podsjeća agencija "Sputnjik".

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније