Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic/Tanjug ]

22. 12. 2014. 20:44 >> 20:41

PUŠKOV UPOZORAVA

Lukašenko kao Milošević, Gadafi i Sadam

Predsjedavajući Odbora za spoljne poslove ruske Državne Dume Aleksej Puškov upozorio je danas predsjednika Bjelorusije Aleksandra Lukašenka da bi zbog "detanta" sa Amerikom mogao da završi kao "Milošević, Gadafi ili Sadam Husein".

"Milošević, Gadafi i Husein - svi su pokušavali da budu prijatelji sa Sjedinjenim Američkim Državama. Njihove sudbine su dobro poznate. Sada SAD nude 'nove odnose' Lukašenku. To je opasan eksperiment", napisao je Puškov na svom Tviter nalogu.

Ovaj komentar Puškova je, kako prenosi Raša tudej, uslijedio nakon nedavne izjave pomoćnice američkog državnog sekretara Viktorije Nuland da je došlo do malog poboljšanja u američko-bjeloruskim odnosima.

Lukašenko se u nedjelju sastao sa ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom kada je opisao dvije zemlje kao "susjede i rođake" i obećao da će "u jednom danu" ispuniti sve što Porošenko zatraži.

Lukašenko je takođe rekao da bjeloruski građani "treba da prestanu da se mole samo za Rusiju" i naložio vladi da pronađe nova tržišta za bjelorusku robu nakon kratkoročne odluke Moskve da obustavi uvoz proizvoda iz Belorusije.

Danas je pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov rekao novinarima da bi Putin mogao da razgovara sa Lukašenkom o postojećim problemima, na samitu Organizacije o kolektivnoj bezbjednosti i Evroazijske ekonomske unije u utorak u Moskvi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније