Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 12. 2014. 22:11   >>  22:07

ZBOG MJERA ŠTEDNJE

Belgija: Majonezom 'okitile' premijera

Belgijski premijer Šarl Mišel danas je bio meta biših članica grupe Femen koje su ga zalile majonezom i gađale pomfritom, što je najnoviji pokazatelj društvenih napetosti i otpora mjerama štednje koje je donijela njegova vlada.

Uz uzvike "Mišel, nosi se" i "Štednja, nosi se", četiri djevojke prekinule su najmlađeg premijera u istoriji Belgije, tokom govora poslovnim ljudima u Namuru, javili su lokalni mediji.

Odjevene u crno i djelimično maskirane, djevojke su Mišela gađale prženim krumpirićima i obilno ga zalile majonezom, javila je agencija Belga, nakon čega su ih iz prostorije izvele snage reda, javila je belgijska televizija RTBF.

Nakon što se presvukao, predsjednik belgijske vlade nastavio je govor, okrenuvši incident na šalu izvinjenjem da "malo miriše na majonez", rečeno je u prilogu RTBF-a.

Njegov portparol je rekao da neće tužiti djevojke i izbjegao odgovor na pitanje o ugroženoj bezbjednosti premijera zemlje u kojoj se obučava mnogo džihadista za rat u Siriji.

Prženi krumpirići, najčešće s majonezom, ali i sa kečapom i nekim drugim umacima, nacionalni su i omiljeni "fast food" Belgijanaca, koji se smatraju narodom koji je "izmislio" pomfrit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније