Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

29. 12. 2014. 10:09 >> 10:05
1

I DA POSJETI RUSIJU

Končita bi da upozna Putina?

Bradata pobjednica Evrovizije 2014. kaže da bi željela da posjeti Rusiju i da ne bi propustila priliku da provede nedjelju sa predsjednikom ove zemlje kako bi ga bolje razumjela.

Tomas Nojvirt, 26-godišnji austrijski pjevač koji je nastupao kao Končita Vurst, objasnio je svoju želju da provede vrijeme s ruskim vođom, tokom intervjua za njemački Kurier, prenosi RT. 

"Šta znači biti Vladimir Putin? Pod kakvim je on pritiskom?" zapitao se on. "Na kraju dana jedino što Putin želi je poštovanje. Ova želja za poštovanjem ujedinjuje njega i manjine", objašnjava Končita. 

Nojvirt, koji je gej, govoreći o sebi koristi muške zamjenice, ali kada govori o svom alter egu Končiti, preferira ženske zamjenice. On je čak izmislio fiktivnu priču za svoj lik: Končita je rođena u kolumbijskim planinama i udala se za francuskog burlesknog igrača.

Nojvirt kaže da ima mnogo fanova u Rusiji: "To je predivno, jer mi dokazuje da se mnogi Rusi ne slažu sa odlukom svoje vlade", misleći na ruski zakon koji zabranjuje gej propagandu među maloljetnicima. 

Međutim, nijesu baš svi u Rusiji tako željni da vide, i čuju, Končitu. Zadrti antigej zakonodavac Vitali Milonov, iz Sent Petersburga, poslao je molbu ruskom ministarstvu kulture u nadi da će zabraniti Končiti da nastupi u Moskvi. 

Iako se šef Putinovog kabineta, Dmitri Peskov, nasmijao na ideju da se Končita i Putin sretnu, ideja možda i nije tako suluda kako zvuči. Prošlog mjeseca Končita se sastala sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom tokom njegove posjete Beču. Ban i Vurst sreli su se na velikoj konferenciji povodom LGBT tolerancije.

                               

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније