Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

02. 02. 2013. 16:48 >> 17:17

PONOS TEHERANA

Video: Iran predstavio novi borbeni avion

„Osvajač 313“ je jednosjed sa jednim motorom. Sposoban za eliminaciju podjednako kopnenih i vazdušnih meta.

Prema navodima iranskih agencija letjelica je impresivnih tehničkih karakteristika, sa niskim radarskim odrazom i širokim arsenalom oružja, poput američkog F-22 i ruskog T-50, lovaca pete generacije.

Iranski inženjeri tvrde da je Osvajač sposoban za brza uzlijetanja i da je lak za popravljanje. Probni piloti su rekli da su potpuno zadovoljni novom letjelicom.

Ceremoniji prezentacije borbenog aviona je prisustvovao Predsjednik Irana Mahmud Ahmadinedžab, koji je izjavio da je Osvajač jedan od najnaprednijih aviona u Svijetu i da mu je uloga isključivo odbrambena.

Iranu su novi lovci potrebni zbog međunarodnog embarga na oružije, pod kojim je ova zemlja od 1979. Trenutna vazdušna flota se sastoji od zastarjelih američkih i ruskoh aviona. Većina letjelica koje su napravljene u inostrastvu su neoperativne, budući da je nemoguće da Iran kupi rezervne djelove za njih.

 

Prilog iranske televizije o novom avionu:

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније