Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 04. 2013. 11:10   >>  11:10 1

OSUĐEN

Otac 17 djece ubio šestoro da bi dobio veću kuću

Sud u Notingemu proglasio je krivim za ubistvo Mika Filipota (56), njegovu petu suprugu Mejrid i njihovog prijatelja Pola Mozlija zbog podmetanja požara u kojem je stradalo šestoro od ukupno 17 Filipotove djece. Filipot, koji je živio od 70.000 eura godišnjih socijalnih primanja za brigu o djeci, požar je podmetnuo uz plan da za njega okrivi bivšu ljubavnicu Lizu Vilis (29), postane heroj u javnosti time što će spasti djecu i od gradskih vlasti dobije na korišćenje veću kuću koju je tražio godinama.

 

Kako piše britanski tabloid „Dejli mejl", Filipot je uz psovke dočekao presudu u ponedjeljak, zaprijetivši da još nije gotovo. Ovaj besposličar i narkoman nije pokazao kajanje što je svojim planom u maju prošle godine ubio sinove Duvejna (13), Džona (9), Džeka (8), Džesija (6) i Džejdena (5), kao i ćerku Džejd (10).

Filipot je britanskoj javnosti postao poznat 2006. kada se pojavio u šou-programu na nacionalnoj televiziji, hvalio se svojim burnim seksualnim životom koji je finansirao od socijalne pomoći i tražio od vlasti da mu dodijele veću kuću. Ona koju je koristio u Alentonu, predgrađu grada Derbija, imala je tri spavaće sobe i u njoj je živjelo sedamnaestoro njegove djece zajedno sa njim, njegovom ženom Mejdrid i ljubavnicom Lizom Vilis, čistačicom po zanimanju.

 

Sve je počelo kada je Vilisova riješila da napusti „Besramnog Mika, kako mu je bio nadimak, uzela oko 1.200 eura socijalne pomoći i pobjegla iz kuće početkom prošle godine. Samo nekoliko sati prije požara Filipot je trebalo da se suoči na sudu Vilisovom oko staratelstva nad djecom. On je danima prije toga pričao kako mu je prijetila, pa je čak i prijavio policiji, spremavši scenario u kojem će Vilisova biti okrivljena za požar.

 

Na sudu je objavljeno da je neposredno prije podmetanja požara Filipot imao seksualnu seansu sa Mejdrid i Mozlijem na bilijarskom stolu u kući, dok su djeca spavala na spratu. Upalio je previše benzina i kasno shvatio da se vatra otima kontroli i da od njegovo plana da spase djecu neće biti ništa.

 

Tek nakon što je Filipot osuđen, otkriveno je da je protiv „Besramnog Mika" u toku policijska istraga i za silovanje neimenovane žene, kao i da je bio u zatvoru pošto je pokušao da ubije bivšu devojku u srednjoj školi izbovši je 27 puta nožem kada je raskinula sa njim. Planirao je i da se „obogati" tako što će sredstva koji je od opštine dobio za sahranu djece pretvoriti u bonove za kupovinu robe putem internet kataloga.

 

Izvor: Blic.rs

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније