Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 04. 2013. 14:09   >>  14:09

SITUACIJA "EKSPLOZIVNA"

Rusija zabrinuta zbog S.Koreje

Moskva je saopštila da brine zbog situacije oko S.Koreje, rekavši da i najmanja ljudska greška može izazvati eskalaciju krize.

 

"Rusija mora da brine jer je reč o eksplozivnoj situaciji u neposrednoj blizini na njenim dalekoistočnim granicama", rekao je zamjenik ministra spoljnih poslova Igor Morgulov.

Pjongjang prijeti nuklearnim udarima na J.Koreju i vojne baze SAD, kao odgovor na združene vojne manevre u kojima učestvuju i stelt bombarderi B-2, koji mogu da nose i nuklearno oružje.

"U sadašnjoj napetoj atmosferi, dovoljna je jednostavna ljudska greška ili tehnički problem, da se situacija izmakne kontroli i upadne u kritične probleme", rekao je Morgulov.

Rusija se graniči sa S.Korejom, ali je ,do sada, izbjegavala otvoreno kritikovanje tog susjeda. Morgulov je pozvao sve strane da se uzdrže od komentara ili akcija koje bi mogle dodatno zakomplikovati situaciju.

Pjongjang je danas spriječio ulaz Južnokorejancima u zajedničku industrijsku zonu Kaesong,  koja predstavlja jedini oblik saradnje dvije Koreje. Sa proizvodnjom od dvije milijarde dolara, značajan je izvor stranih valuta za Pjongjang.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније