Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 01. 2015. 16:14 >> 16:09
1

NEKRETNINE

Njujork 70 odsto skuplji od Pariza

Za bogataše francuski luksuzni stanovi i vile postali su za posljednjih nekoliko godina znatno pristupačniji, zahvaljujući pojeftinjenju eura u odnosu na dolar. Trenutno se bilježi i trend pada cijena na francuskom tržištu nekretnina, pa je Njujork sada 70 odsto skuplji od Pariza.

Imućni pojedinci sve su brojniji i sve mobilniji, kupujući nekretnine u više zemalja, piše francuski list Figaro.

Prilikom odabira destinacije za svoju investiciju rukovode se bezbjednošću zemlje, ali i cijenom, pa se francuske agencije nadaju da će poskupljenje dolara u odnosu na euro dovesti brojne Amerikance na francusko tržište luksuznih nekretnina, ističe predsjednik sektorskog udruženja Barn, Tibo de Sen-Vensan. 

Dodaje da su luksuzne vile u Njujorku i Majamiju posljednjih godina poskupile, dok su u Francuskoj njihove cijene pale. 

Prema ovom istraživanju, u 2009. godini Pariz je bio 10 odsto skuplji od Njujorka, a 20 odsto manje skup od Londona, dok su u 2014. luksuzne nekretnine u Njujorku bile skuplje 70 odsto nego u Parizu, a u Londonu 2,7 puta skuplje nego u francuskoj prijestonici. 

U razdoblju 2009-2014. prosječna cijena nekretnine u Parizu porasla je 25 odsto, sa 6.340 eura po kvadratu, na 7.950 eura. U Ženevi je skočila 51 odsto (sa 5.520 na 8.350 eura). U Londonu su u istom razdoblju cijene uzletjele 282 odsto (sa 7.610 na 21.447 eura po kvadratu), a u Njujorku 227 odsto (sa 5.870 na 13.310 eura).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније