Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

25. 01. 2015. 22:35 >> 22:30

MOGERINI ZAKAZALA

Vanredan sastanak EU zbog Ukrajine

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federika Mogerini zakazala je za četvrtak vanredni sastanak šefova diplomatija EU zbog krize u Ukrajini.

  

 

"Sazvala sam vanredan sastanak Ministarskog savjeta o Ukrajini za četvrtak", saopštila je Mogerini preko drustvene mereže tviter.

Sastanak je zakazan nakon sto su proruske snage pokrenule ofanzivu na strateški  važan ukrajinski grad Marijupolj, u kome je u artiljerijskim napadima juče i danas poginulo nekoliko desetina ljudi. 

Nekoliko ministara spoljnih poslova, između ostalih i Edgars Rinčkijevičs iz predsjedavajuće Letonije, najavilo je da će tražiti pooštravanje sankcija Rusiji zbog vojne podrške ukrajinskim separatistima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније