Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

26. 01. 2015. 18:33 >> 18:29
5

PUTIN SMATRA

Ukrajinci su NATO legija

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se NATO legija bori na strani ukrajinskih oružanih snaga na istoku Ukrajine i da joj je cilj da geopolitički ograniči Rusiju.

"Ko se bori na istoku Ukrajine? Tu su zvanične divizije oružanih snaga, ali u velikoj mjeri i takozvani dobrovoljački nacionalistički bataljoni. To nije armija, nego strana legija. U ovom slučaju to je strana NATO legija", rekao je Putin u obraćanju studentima u Sankt Peterburgu.

Predsednik Rusije je dodao da je Kijev odlučan da pronađe političko rešenje krize u istočnoj Ukrajini, ali samo dok nije uspostavljeno primirje, koje je iskoristio da ojača svoje snage.

“Nažalost, zvanični Kijev odbija da prati put mirnog rješavanja problema. Oni neće da riješe krizu političkim sredstvima“, rekao je Putin i dodao da su vlasti Kijeva u na istoku zemlje najprije koristile zakonske mjere, potom sredstva bezbjednosnih snaga, da bi potom vojnim putem krenula na region Donbasa.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније