Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 01. 2015. 16:42 >> 16:37

NAPAD NA HOTEL

IS ubila osam osoba u Tripoliju

Naoružani pripadnici Islamske države upali su u jedan luksuzni hotel u prijestonici Libije Tripoliju i ubili šest osoba, od kojih pet stranaca. Poginula su i dvojica džihadista u razmjeni vatre.

Među stradalima su dvije žene, bezbjednosni zvaničnik kao i dvojica napadača, rekao je lokalnoj televiziji direktor libijskih specijalnih odbrambenih snaga Mahmud Hamza, prenijela je agencija Rojters.

Hamza nije saopštio nacionalnost stranaca koji su poginuli. 

Ranije danas bezbjednosni zvaničnik je rekao da su naoružane osobe ubile tri čuvara i uzele taoce u Hotelu "Korintija" ispred kojeg je eksplodirao automobil-bomba. 

Jedan od zaposlenih je rekao da je pet maskiranih napadača upalo u hotel pošto obezbjeđenje nije uspjelo da ih zaustavi. 

U hotelu koji je uglavnom prazan, po njegovim riječima, su bili gosti iz Italije, Velike Britanije i Turske.

Borci Islamske države u Libiji preuzeli su odgovornost za napad na luksuzni hotel "Korintija" u Tripoliju, saopštila je grupa koja prati aktivnosti terorista "SITE".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније