Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 01. 2015. 23:07 >> 23:02

ZA POČETAK

Cipras na posao vratio 600 čistačica

Oko 600 čistačica koje su bez posla u javnom sektoru, odlukom grčkog ministarstva finansija, ostale 2013. godine vraćeno je na posao. To je jedna od prvih odluka nove vlade Aleksisa Ciprasa.

Cipras i njegovi saradnici i prije izbora su najavljivali da će na posao vratiti 600 čistačica koje su neumorno protestovale otkad su postale žrtve "mjera štednje". Dio novca koji je potreban da bi se pokrili troškovi njihovih plata, Ciprasova vlada odlučila je da prikupi tako što su drastično smanjili broj skupo plaćenih savjetnika u ministarstvima.

Novi grčki premijer neće stati na tome, jer je obećao da će na posao vratiti hiljade javnih službenika koji su zbog rezova završili na ulici. Ciprasova vlast uporedo sa ovom odlukom odlučila je i da poveća minimalne plate - sa 500 na 751 euro mjesečno.

Prvim potezima svoje vlasti, Cipras i Siriza opravdali su svoj izborni slogan "Nada dolazi". Osim što je povećao minimalac i na posao vratio otpuštene radnice i radnike, Cipras je u pismu Evropskoj uniji već tražio restrukturiranje i oprost dugova.

Zaustavio je i privatizaciju nacionalne elektroprivrede i luke Pirej, a najavljeno je i povećanje penzija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније