Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 01. 2015. 08:18 >> 09:09

LOŠA NAMJERA

Moskva: BiH da ne šalje oružje Ukrajini

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je na Bosnu i Hercegovinu da obustavi isporuku oružja ukrajinskoj vojsci.

 

 

 

U saopštenju objavljenom na sajtu ruskog MSP navodi se da je to reakcija na navode da se u ukrajinskom ratu koristi municija proizvedena u BiH.

“Zabrinuti smo zbog toga što to oružje koriste ukrajinske bezbjednosne snage, koje njime bombarduju gradove i ubijaju civile. Rezultate takvih nehumanih poteza vidimo u mnogim gradovima i selima na jugoistoku Ukrajine”, navodi se u saopštenju. 

Pored toga, Ministarstvo je uputilo apel vlastima BiH da obustavi namjeru slanja oružja Kijevu. 

“Takvi planovi su u suprotnosti sa međunarodnim standardima, obavezama članica OEBS. Takav potez, naročito sada, kada je nasilje na jugoistoku Ukrajine eskaliralo, neće pomoći mirnom rješenju problema i dovešće do novih civilnih žrtava”, zaključuje se u saopštenju. 

Prethodno je objavljeno da je minister spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić podnio ostavku jer se nije složio sa prodajom četiri pošiljke municije Ukrajini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније