Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 01. 2015. 20:02 >> 19:57

SISTEM "RATNIK"

Novi kalašnjikov za rusku vojsku

Rusko ministarstvo odbrane odabralo je dvije jurišne puške, AK-12 i AK-103-4 u okviru modernizacije oružanih snaga. Povećana je i ranija porudžbina sistema „ratnik“ – sa 50.000 na 70.000.

Zamjenik ministra odbrane Jurij Borisov rekao je da je već sklopljen dogovor i da su puške odabrane.

„Oružane snage odabrale su puške koje proizvodi 'Koncern Kalašnjikov': AK-12 kalibra 5,45x39 milimetara i AK-103-4 kalibra 7,62x39 milimetara“, rekao je Borisov.

Osim toga, ruska vojska povećala je ranije potraživanje od 50.000 sistema „ratnik“ na 70.000. „Ratnik" služi za zaštitu vojnika, kao i njihovu bolju komunikaciju.

Prema rečima Borisova, AK-12 je sličan kao i svoj prethodnik AK-74M i ima mnoge slične delove. Ruska armija očekuje da će cijena nove puške biti 25 odsto manja.

AK-103-4 koristi oprobani kalibar 7,62 i najnovija je revizija legendarne puške AK-47.

„Ratnik“ je ruski borbeni sistem, koji je dizajniran da se poboljša pješadijska borbena gotovost i komunikacija. On uključuje tjelesni oklop, kacigu, monitor sa specijalnim vizirom, komunikacioni sistem i slušalice.

Teži od 15 do 20 kilograma, zavisno od toga da li je verzija za pješadiju ili inženjere i bolničare.

(RTS)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније