Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

31. 01. 2015. 13:49 >> 13:45

POSLANICI ODABRALI

Serđo Matarela novi predsjednik Italije

Italijanski poslanici izabrali su sudiju Ustavnog suda Serđa Materelu za novog, 12. predsjednika Italije.

Rojters navodi da je kandidat kog je podržao premijer Mateo Renci izabran poslije tri neuspjela kruga glasanja.

Izbori su viđeni kao važan test za premijera Rencija da okupi svoju podijeljenu partiju iza jednog kandidata, koji je, takođe, prihvatljiv za opozicionog lidera Silvija Berluskonija, čija je podrška Renciju neophodna za ambiciozan referomski plan vlade.

Matarela, koji je trenutno član vladajuće Demokratske partije (PD), bivši je demohrišćanin sa Sicilije koji je ušao u parlament nakon što je njegovog starijeg brata Pjersantija, tadašnjeg regionalnog predsjednika tog ostrva, ubila mafija 1980.

Dosadašnji predsednik Đorđo Napolitano (89), koji je na toj funkciji proveo devet godina, 14. januara je podnio ostavku.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније