Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 02. 2015. 12:30 >> 12:26

ŽESTOKE BORBE

Boko Haram napao Majduguri

Džihadisti radikalne islamističke grupe su napali grad Majdaguri u Nigeriji i vode žestoke borbe s snagama bezbjednosti, javlja AFP, pozivajući se na svjedoke.

Napad ekstremista je počeo oko tri sata po lokalnom vremenu, a snagama bezbjednosti su se pridružili i mještani kako bi odbranili grad.

"Čitav grad je preplašen. Ljudi se boje šta će se dogoditi ako Boko Haram porazi zvanične snage", izjavio je stanovni Majdugurija Adam Krenuva. 

Posljednji pokušaj Boko Harama da zaume Majduguri se dogodio prije samo sedam dana, a odbila ga je zvanična vojska. U tom napadu su militanti, međutim, zauzeli grad Monguno, samo 125 kilometara udaljen od Majdugurija, i stavili pod svoju kontrolu tamošnju vojnu bazu. 

Većina vojnih stručnjaka je prošle sedmice kazala da će pobunjenici iz grupe Boko Hram vjerovatno još jednom pokušati da zauzmu Majduguri, prije nego što u Nigeriji 14. februara budu održani opšti izbori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније