Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 02. 2015. 15:28 >> 15:28
4

ŠULC POZVAO

Cipras da prestane s kritikama Merkelove

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc danas je pozvao novog grčkog premijera Aleksisa Ciprasa da prestane s kritikama na račun njemačke kancelarke Angele Merkel i njene vlade, istakavši da anti-njemačka retorika predstavlja "kratkovidu" taktiku.

Šulc je, u intervjuu listu "Velt am Zontag" kazao da je isti savjet dao lično Ciprasu, koji želi da ponovo pregovara o uslovima međunarodne monetarne pomoći Grčkoj.

"Nedvosmisleno sam mu preporučio da se verbalno razoruža. Od tih napada nema nikakve koristi", rekao je Šulc, inače Njemac, naglasivši da će upravo Berlin biti taj koji će morati da mu pomogne.

Njemački zvaničnici su više puta, otkad je na prijevremenim parlamentarnim izborima prošle sedmice na vlast u Grčkoj došla radikalna ultralevičarska stranka Siriza, istakli kako očekuju od zvanične Atine da se drži obećanja da će sprovesti fiskalne i ekonomske reforme, dogovorene u sklopu paketa pomoći. Dobar dio te pomoći je Grčkoj dala upravo Nemačka.

"Možda neki vole da čuju kritike upućene Nemačkoj, ali to je kratkovida taktika i ne vodi nas naprijed", istakao je Šulc.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније