Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 02. 2015. 17:50 >> 17:45

NAKON 400 DANA

Egipat: Oslobođen novinar Al Džazire

Novinar "Al Džazire" Piter Grest oslobođen je iz egipatskog zatvora nakon 400 dana provedenih iza rešetaka optužen da pomaže terorističkoj grupi.

On je sada na putu za Australiju, čiji je državljanin, rekli su egipatski zvaničnici bezbjednosti.

Grest je osuđen na sedam godina zatvora u junu prošle godine zbog navodne podrške zabranjenom pokretu "Muslimansko bratstvo".

Četiri egipatska zvaničnika u izjavi za Rojters nisu precizirali razlog ranijeg puštanja na slobodu australijskog novinara.

Oni nisu rekli ništa o sudbini još dva zaposlenika "Al Džazire" Bahera Mohameda i Mohameda Fahmija, koji su u istom slučaju osuđeni na 10, odnosno sedam godina zatvora.

Al Džazira traži oslobađanje i druga dva novinara

Al Džazira je danas izrazila zadovoljstvo zbog puštanja na slobodu australijskog novinara i pozvala vlasti te zemlje da sada oslobode i drugu dvojicu novinara koji su i dalje iza rešetaka.

"Nećemo stati dok Baheru i Mohamadu takođe ne bude vraćena sloboda", rekao je direktor te televizijske mreže sa sjedištem u Kataru Mostefa Suag.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније