Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 02. 2015. 19:16   >>  19:19

12.000 DEMONSTRANATA

Novi protesti u Hongkongu

Oko 12.000 ljudi okupilo se na protestima u Hongkongu, prvi put od okončanja velikih demonstracija koje su obilježile prošlu godinu.

Njih je obezbjeđivalo oko 2.000 policajaca, a zahtevi su bili identični onima iz 2013. godine, uvođenje demokratije u nekadašnju britansku koloniju.

Direktan zahtev upućen sa protesta je da se smanji uticaj kineskih vlasti iz Pekinga na politički, društveni i ekonomski život u Hongkongu.

Organizatori protesta su očekivali više od 50.000 ljudi, ali je broj okupljenih, prema pisanju svjetskih medija, bio četvorostruko manji.

Protest je protekao u mirnom tonu, a okupljeni se nisu odlučili na radikalne mjere poput onih od prošle godine, kada su blokirali centralne ulice grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније