Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija ]

08. 02. 2015. 18:47 >> 18:58

ŠTAJNMAJER SMATRA

Nijesmo blizu diplomatskog rješenja

Šef njemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer je na današnjem panelu 51. Konferencije o međunarodnoj bezbjednosti u Minhenu izjavio da je ukrajinska kriza još uvijek daleko od diplomatskog rješenja.

Kritički se osvrnuvši i na ranije obraćanje šefa ruske diplomacije Sergeja Lavrova, Štajnmajer je istakao da Rusija ima brojne obaveze u rješavanju krize na istoku Ukrajine.

"Nijesmo blizu diplomatskog rješenja krize", kazao je Štajnmajer i usprotivio se i idejama o isporuci oružja Ukrajini. Dodao je da ni to ne doprinosi rješavanju krize, već samo podspješuje tenzije.

Podsjetivši da je tokom rasprava o tome je li Rusija partner, neprijatelj ili prijatelj na ranijem sastanku NATO-a kazao kako iskustva pokazuju da će Rusija uvijek biti "ovakav ili onakav komšija", te dodao da će ta "ovakva ili onakva" Rusija uvijek imati uticaja na Evropu.

Fabius: Podrška svjetskom miru nije potrebna na papiru, već na terenu

Na istom panelu u Minhenu obratili su se i francuski ministar vanjskih poslova Loran Fabius i američki državni sekretar Džon Keri.

Šef francuske diplomatije Fabius je podsjetio da tokom prošlogodišnje Konferencije u Minhenu nije bilo problema epidemije ebole, terorističke organizacije IDIL i brojnih drugih koji su danas aktuelni, te dodao da zbog toga neće da se bavi nikakvim projekcijama i pretpostavkama.

Istakavši neophodnost jačanja globalnog jedinstva u borbi protiv terorizma, Fabius je kazao da je beskorisna samo deklarativna ili na papiru podrška borbi za svjetski mir, već da je neophodno da se na terenu zadovolje potrebe te borbe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније