Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

14. 02. 2015. 18:37 >> 18:32

AJATOLAHOV SAVJET

Hamnei Zarifu:Kontroliši emocije kad pregovaraš

Iranski ministar spoljnih poslova Mohamad Džavad Zarif izjavio je da ga je vrhovi iranski vođa Ajatolah Ali Hamnei posavjetovao da u pregovorima sa zapadnim silama kontroliše emocije.

 

 

 

SAD, Velika Britanija, Francuska, Rusija, Kina i Njemačka pregovaraju sa Iranom o sudbini nuklearnog programa te zemlje, a njen glavni pregovarač je Zarif.

U izjavi za subotnje izdanje lista Šarg, šef iranske diplomatije je otkrio da je u razgovorima sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem često podizao glas, ponekad toliko da su zabrinuti Zarifovi tjelohranitelji ulazili u prostoriju gdje se pregovaralo.

Zarif je rekao da ga je Hamnei posvjetovao da pregovara mekim glasom i da pri tom stalno bude osmjehnut - kao kad bi se obraćao javnosti.

Hamneijeva riječ je u Iranu posljednja u vezi sa svim državnim pitanjima, a posebno u vezi sa spornim nuklearnim programom, za koji Teheran tvrdi da je isključivo civilnog karaktera, dok zapadne zemlje i Izrael smatraju da je to dimna zavjesa za proizvodnju atomske bombe.

Iran i šest svjetskih sila nadaju se okvirnom sporazumu do kraja marta a završnom sporazumu do 30. juna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније