Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

16. 02. 2015. 12:22 >> 12:17

SICILIJANSKI MOREUZ

Italija: Iz mora spašeno 2.100 migranata

Obalna straža rano jutros primila je signale poziva upomoć sa 12 brodica na kojima su bili ilegalni migranti

 

 

 

Italijanska obalna straža spasila je 2.100 ilegalnih migranata iz Sicilijanskog moreuza koji se nalazi između Italije i Libije u Sredozemnom moru, javlja Anadilija.

Rano jutros, 120 milja južno od ostrva Lampedusa, na otvorenom moru 30-50 milja od libijskog Tripolija, italijanska obalna straža primila je signale poziva upomoć sa 12 brodica na kojima su se nalazili ilegalni migranti i spasila 2.100 osoba, navodi se u vijestima italijanskog kanala RAI Njuz24.

Ovaj kanal navodi i da su tokom akcije spašavanja stigle vijesti o novim brodicama sa ilegalnim migrantima koje su krenule iz Libije ka Italiji.

Spašeni migranti su brodicama obalne straže prebačeni u luke ostrva Lampeduse i Sicilije.

Italijanska obalna straža juče je takođe spasila 700 ilegalnih migranata iz istog područja.

 Radi krize u Libiji, Italija je privremeno zatvorila ambasadu u toj zemlji i pozvala svoje državljane da zbog istih razloga napuste zemlju. Ministarstvo vanjskih poslova Italije saopštilo je da je iz  sigurnosnih razloga donijelo odluku o privremenoj obustavi rada i zatvaranju ambasade u libijskoj prijestolnici Tripoliju.

Politička i bezbjednosna kriza u Libiji traje posljednjih nekoliko mjeseci, a Italija je posljednja zapadna zemlja koja je zatvorila ambasadu u prijestonici te sjevernoafričke države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније