Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 02. 2015. 13:20   >>  13:14

NOVE ŽRTVE

U Ukrajini ponovo uzdrmano primirje

Ukrajina je saopštila da su tri vojnika njene armije ubijena a sedam ranjeno na istoku zemlje u posljednja 24 sata, nakon što je primirje bez žrtava trajalo manje od dva dana.

 

 

 

Ukrajinska vojska je saopštila da su sukobi sa separatistima na istoku zaustavljeni na većem dijelu linije fronta ali da borbe još traju oko aerodroma Donjeck.

Predsjednik Ukrajine, Petro Porošenko ranije je rekao da će vojna prijetnja sa istoka ostati čak i ako se prekid vatre održi između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika.

Ova se izjava tumači kao poruka Rusiji, koju i Kijev i Zapad optužuju da pomaže separatistima sa oružjem i vojnicima, što je tvrdnja koju Moskva odbacuje.

Dvije strane u sukobu su objavile da povlače teško naoružanje sa linije fronta u skladu sa odrebama sporazuma postignutog u Minsku 12.februara.

Još se čeka potvrda monitoring misije OEBS-a da je povlačenje započelo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније