Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 02. 2015. 14:15 >> 14:10

AUTO BOMBE

Irak: 19 ubijenih u napadima

U seriji eksplozija automobila bombi u Iraku danas je poginulo 19 ljudi, saopštili su irački zvaničnici.

Prvi napad se odigrao u blizini prepune pijace u gradu Balad Ruzu, 70 km sjeveroistočno od Bagdada. Kada su se ljudi okupili na mjestu prve eksplozije, detonirala je druga eksplozivna naprava.

Policija i bolnički zvaničnici su saopštili da je 11 osoba poginulo, a 50 ranjeno. 

Nešto kasnije, bombaš samoubica udario je automobilom prepunim eksploziva u kontrolni punkt na kome su se nalazili pripadnici šiitske milicije koji se bore protiv esktremista Islamske države, blizu grada Samare, 95 kilometara severno od Bagdada, prenio je AP. 

U tom napadu poginulo je osam šiitskih boraca, a 15 ranjeno. 

Samara i susedne oblasti su pod stalnim napadima ekstremista ID, koji su zauzeli velike delove zapadnog i sjevernog Iraka u ofanzivi prošlog ljeta. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније