Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 02. 2015. 18:03   >>  17:59

POROŠENKO TVRDI

Nemcov bi objavio dokaze protiv Rusije

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko tvrdi da je opozicionar Boris Nemcov ubijen, jer je planirao da otkrije dokaze o umješanosti Rusije u konflikt u Ukrajini.

Porošenko je rekao da mu je žestoki kritičar ruskog lidera Vladimira Putina prije nekoliko sedmica rekao da ima dokaze o ulozi Rusije u krizi u Ukrajini i da namjerava da ih objavi, prenio je Rojters.

"On je rekao da će otkriti uvjerljive dokaze o umješanosti ruskih oružanih snaga u Ukrajini. Neko se ovoga veoma plašio...Oni su ga ubili", rekao je Porošenko, u televizijskoj izjavi tokom posjete gradu Vinicija.

"On je bio most između Ukrajine i Rusije. Metak ubica je to uništio. Mislim da to nije bilo slučajno. Ne sumnjam da će ubice biti kažnjene. Prije ili kasnije", napisao je Porošenko na svojoj Fejsbuk stranici.

I šef diplomatije Ukrajine Pavlo Klimkin rekao je da je šokiran zbog ubistva Nemcova, istakavši da je on bio najveći prijatelj kojeg je Ukrajina imala u Rusiji.

"Ne mogu da shvatim. Nema većeg prijatelja Ukrajine u Rusiji od njega", napisao je Klimkin, na svom Tviter nalogu.

I bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko takođe je osudila "divljačko ubistvo" kritičara Kremlja.

"Ubistvo jednog od malobrojnih demokratskih političara u Rusiji pokazuje da se ta zemlja nalazi na ivici raspada", navedeno je u saopštenju stranke Julije Timošenko.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније