Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 02. 2015. 21:14 >> 21:14
6

UBISTVO NEMCOVA

Cilj - destabilizacija Rusije?

Istražni komitet u Moskvi iznio je prve verzije mogućih motiva ubistva ruskog opozicionog političara Borisa Nemcova.

Predstavnik Istražnog komiteta Vladimir Markin rekao je da nema sumnje da je taj zločin bio dobro isplaniran. Istraga je našla da je Boris Nemcov išao sa svojom prijateljicom u stan, koji se nalazi blizu mjesta ubistva.

“Organizatori i egzekutori su dobro znali tu rutu", rekao je Markin. U rješavanje tog ubistva, kako je dodao, uključeni su najbolji detektivi i forenzičari, a slučaj se smatra prioritetom. 

Preliminarni rezultati su pokazali da je političar ubijen iz pištolja "Makarov". Stručnjaci su pronašli šest okvira municije kalibra devet milimetara, na mjestu ubistva. 

Istraga je, nastavio je Markin, usmjerena na ispitivanje svjedoka i proučavanje razgovora preko mobilnog u oblasti mjesta napada, i snimci video kamera obezbjeđenja. 

"Ubistvo bi moglo da bude i provokacija da se destabilizuje politička situacija u zemlji. Nemcov je mogao da bude izabran za neku vrstu "žrtve" i to od strane onih koji ne oklijevaju da iskoriste bilo koju metodu da bi postigli svoje političke ciljeve", rekao je Markin. 

"Postoje i izvještaji da je Nemcov primio prijetnje zbog svog stava o ubistvu zaposlenih u Šarli ebdou u Parizu", rekao je Markin i dodao da se istražuje i moguća veza ubistva sa građanskim ratom u Ukrajini. 

Motivi, prema njemu mogu biti i poslovni, vezani za Nemcova, a i vezani za njegov lični život. Markin je apelovao na novinare da se ne povode za neprovjerenim informacijama.

"Sve vrste provjerenih informacija mogu da dođu iz zvaničnih izvora, a u ovom slučaju to je Istražni komitet koji je sada zadužen za slučaj", rekao je Markin. 

On je poručio da će Istražni komitet, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna služba bezbjednosti, dati sve od sebe da riješe slučaj. 

Nemcov će biti sahranjen u Moskvi, rekao je njegov bivši portparol Aleksandar Kotusov agenciji Tass i dodao da porodica još nije donijela konačnu odluku o tačnom mjestu i vremenu sahrane.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније