Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

01. 03. 2015. 11:49 >> 11:43

1.100 MRTVIH

Krvavi februar za Iračane

U nasilju u Iraku tokom februara ubijeno je najmanje 1.100 Iračana, od kojih je bilo više od 600 civila, saopštila je danas misija UN u toj zemlji.

Misija UN pomochi u Iraku (UNAMI) saopštila je da je među 1.103 ubijenih prošlog mjeseca bilo 611 civila, dok su ostali pripadnici bezbjednosnih snaga.

U tom periodu povrijeđeno je 2.280 ljudi, od kojih su 1.353 bili civili.

U januaru je u toj zemlji ubijeno najmanje 1.375 civila. UN su navele da je najviše nasilja bilo u glavnom gradu Bagdadu, gdje je u februaru ubijeno 329 ljudi, a 875 je povrijeđeno.

Ti podaci UN ne uključuju trećinu zemlje koja je pod kontrolom ekstremističke grupe Islamska država. Prema UN, prošla godina bila je najteža po broju nastradalih u Iraku od 2006.-2007., sa ukupno 12.282 ubijenih i 23.126 povrijeđenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније