Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 03. 2015. 08:17 >> 08:11
1

DOGOVOR ČETVORKE

Oland, Merkel, Putin i Porošenko o Ukrajini

Situacija u Ukrajini se poboljšava, ali treba još da se radi na tome, ocijenili su francuski predsjednik Fransoa Oland, njemačka kancelarka Angela Merkel i ruski i ukrajinski predsjednici Vladimir Putin i Petro Porošenko.

 

 

 

U saopštenju iz Jelisejske palate navodi se da je razmotreno stanje sprovođenja paketa mjera usvojenog u Minsku 12. februara, prenose mediji. 

Četvoro lidera dogovorili su u telefonskom razgovoru da zatraže od Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju /OEBS/ da ima direktniju ulogu da bi se poboljšala primjena prekida vatre i povlačenje teškog naoružanja, te da daje dnevne izvještaje o njihovom sprovođenju. 

Oni su ocijenili da bi oslobađanje zatvorenika i humanitarna pomoć trebalo da se sprovodi uz pomoć Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније