Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 03. 2015. 12:12 >> 12:06

MINISTAR FINANSIJA

“Izlazak iz eurozone bio bi loš za Grčku”

Grčka će uskoro predložiti reforme evropskim partnerima kako bi odmah dobila novac koji joj je neophodan, izjavio je danas u Atini grčki ministar finansija Janis Varufakis.

 

 

 

"Predstaviću 9. marta paket sa šest reformi a s našim partnerima ću razgovarati o tome da se mjere (isplate novca) odmah primijene", rekao je Varufakis za grčku televiziju Star. 

 "Uvjereni smo da ćemo zajam u potpunosti otplatiti, posebno MMF-u, ali i da ćemo osigurati likvidnost tokom naredna četiri mjeseca", rekao je Varufakis u intervjuu za Grčku televiziju.

Varufakis dodaje da bi po Atinu najgori mogući scenario u ovom trenutku bio napuštanje eurozone. 

Grčka i Evropska unija (EU) dogovorile su se prošle nedjelje da za četiri mjeseca bude produžena kreditna pomoć Grčkoj. Međutim, evropski partneri Grčke su ranije najavili da joj kreditna pomoć od sedam milijardi eura neće biti odobrena prije aprila, kada će se ocjenjivati u kojoj mjeri njena nova vlada sprovodi obećane reforme. 

Šef Eurogrupe Jerun Dejselblum poručio je u ponedjeljak Grčkoj da brzo sprovodi reforme i nagovijestio eventualnu isplatu pomoći kreditora tokom marta.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније