Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 03. 2015. 17:19 >> 18:28
17

FRANCUSKA PROTIV PROŠIRENJA

Oland: Odbiti nove zahtjeve za pristup NATO-u

Francuska smatra da bi zahtjeve zemalja za članstvo u NATO-u trebalo odbiti, jer Alijansa sada ne bi trebalo da se širi, poručio je predsjednik te zemlje, Fransoa Oland.

Oland se sastao u ponedjeljak sa generalnim sekretarom Alijanse, Jensom Stoltenbergom.

„U slučaju zemalja koje bi u jednom momentu željele da pristupe NATO-u, odnosno da podnesu takav zahtjev, Francuska smatra da te aplikacije treba odbiti, jer vjerujemo da NATO ne bi trebalo da se širi sada”, kazao je Oland.

Stoltenberg je, kako se navodi na sajtu NATO-a, rekao je da se sada suočavaju sa drugačijim bezbjednosnim ambijentom u Evropi.

"Kao odgovor na to, NATO sprovodi jačanje svojih snaga, najveće od kraja Hladnog rata, dodajući da Francuska u tome ima važnu i glavnu ulogu", naveo je Stoltenberg.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније