Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 03. 2015. 19:26 >> 19:20

ODBAČENA ŽALBA

Francuska izručuje kazahstanskog oligarha

Najviši francuski apelacioni sud potvrdio je danas validnost odluke o izručenju Rusiji ili Ukrajini kazahstanskog oligarha Muhtara Abljazova optuženog za pronevjeru do šest milijardi dolara iz njegove bivše banke BTA.

Kasacioni sud je odbacio žalbu odbrane Abljazova na odluku nižeg suda u Lionu o njegovom izručenju od 24. oktobra. Abljazov, bivši kazahstanski ministar, uhapšen je blizu Kana 2013.

Francuska nema sporazum o izručenju s Kazahstanom čije vlasti hoche da sude Abljazovu, ali ima takve sporazume sa Rusijom i Ukrajinom.

Moskva i Kijev traže izručenje Abljazova koga terete za finansijske malverzacije izmedju 2005. i 2009. dok je vodio i bio glavni akcionar banke BTA koja posluje i u Rusiji i u Ukrajini.

Sada je njegova sudbina u rukama francuske vlade koja treba dekretom da odluči da li che sprovesti izručenje ili ne.

Abljazov će imati još mogućost da ospori taj dekret pred Savjetom države, najvšom upravnom instancom zemlje.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније