Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 03. 2015. 09:05 >> 08:59

ALI BI JE NAORUŽALI

Moraju da garantuju da Ukrajina neće u NATO

Nekadašnji savjetnik Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost Zbignjev Bžežinski založio se za naoružavanje Ukrajine defanzivnim oružjem, ali je istovremeno upozorio da se Rusiji moraju dati garanacije da slobodna, demokratska Ukrajina neće težiti da uđe u NATO.

"Moramo da garantujemo Rusima da slobodna, demokratska, evropska Ukrajina neće težiti da uđe u NATO, na šta Rusija gleda kao na prijetnju, već da će postupiti kao Finska koja je slobodna, nezavisna evropska zemlja, ali nije članica NATO-a", kazao je Bžežinski poljskoj televiziji TVN24.

Drugi element rješenja sukoba u Ukrajini uz garancije Rusiji da se NATO neće širiti na Ukrajinu po ocjeni tog savetnika administracije bivšeg američkog predsjednika Džimija Kartera, jesu isporuke defanzivnog oružja Ukrajini.

"Moramo da budemo u stanju da isporučimo defanzivno oružje Ukrajini, zato što ako im takvo oružje ne pošaljemo, sve što će (predsjednik Rusije Vladimir) Putin morati da uradi da trijumfuje, jeste da izazove dalju eskalaciju sukoba", kazao je Zbignjev Bžežinski.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније