Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 03. 2015. 12:40 >> 12:34

NEMA AKREDITACIJA

Zabrana za ruske medije u Ukrajini

Ruska novinska agencija Tas objavila je da je medijima iz Rusije od sada uskraćen pristup zvaničnim institucijama u Ukrajini.

Agencija Tas je prenijela riječi neimenovanog zvaničnika ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da "od ove sedmice Ministarstvo više ne akredituje ruske medije".

Ukrajinski parlament je 12. februara izglasao odluku o zabrani akreditovanja ruskih medija, a prošle sedmice ukrajinska bezbjednosna služba saopštila je da je sačinila listu od oko stotinu ruskih glasila kojima će biti zabranjen pristup, ali taj spisak nije objavljen.

Ukrajina je više puta optuživala ruske državne medije za raspirivanje mržnje prema toj zemlji i lažno prikazivanje sukoba na istoku te zemlje, između ukrajinskih snaga i proruskih pobunjenika.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније