Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

05. 03. 2015. 22:29 >> 22:25
2

SUD ODLUČIO

Turska blokirala sajt Šarli Ebdoa

Sud u Ankari donio je odluku da se blokira pristup sajtu francuskog satiričnog nedeljnika "Šarli ebdo" i još 48 drugih sajtova, zbog "vrijeđanja religijskih vrijednosti građana", javljaju turski mediji.

 

Sajt francuskog nedjeljnika blokiran je u potpunosti, dok su delimično blokirani popularni forumi "Kisjeli rječnik" i "Biserni rječnik", kao i stranice na novinskom veb sajtu T24, koji je nedavno objavio kontroverzne karikature iz "Šarli ebdoa".

Najnovije zabrane uslijedile su poslije krivične prijave koju je podelja Direkcija za telekomunikacije (TIB) sudu u kojoj se navodi da uvrede "protiv religijskih vrijednosti mogu da štete javnom redu i miru" u državi, piše "Hurijet".

Više od 67.000 veb sajtova trenutno je blokirano u Turskoj, navodi nezavisni veb sajt za monitoring Engeli veb.

Francuski satirični nedeljnik, poznat po objavljivanju karikatura proroka Mohameda, bio je u januaru meta terorističkog napada, u kome je ubijeno 12 ljudi, uključujući neke od najpoznatijih karikaturista u zemlji, dok je 11 ljudi ranjeno.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније