Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

03. 02. 2013. 20:26   >>  20:35 1

SUKOB

Izrael nagovijestio da je napao Siriju

Nakon što je sirijska državna televizija objavila snimke vazdušnih napada Izraela, oglasio se izraelski ministar odbrane, ali i sirijski predsjednik.

Sirijska televizija objavila je snimke posljedica navodnog izraelskog vazdušnog napada. Ubrzoo je izraelski ministar odbrane Ehud Barak je u svojoj izjavi nagovijestio da je Izrael zaista izveo napade.

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad, u prvom komentaru napada, u razgovoru s iranskim ministrom vanjskih poslova Ali Akbar Salehijem, optužio je Izrael za destabilizaciju Sirije.

Uništena su vozila u blizini jednog naučno-istraživačkog centra, osam kilometara od granice s Libanom. Na objektu je vidljiva manja materijalna šteta a sirijska državna televizija tvrdi da su to posljedice izraelskih vazdušnih napada.

O tom slučaju progovario je i zvanični Izrael, Barak je nagovijestio da je njegova zemlja gađala ciljeve u Siriji.

"To je još jedan dokaz da kada nešto kažemo to i mislimo. Ne smatramo da se treba dopustiti uvoz naprednog oružja iz Sirije za Hezbolah u Libanu kada Assad padne", rekao je Barak.

Izvor: Al Džazira

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније