Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

21. 03. 2015. 17:58 >> 18:44
2

RUSI DANCIMA

Budete li "štit", bićete naša meta

Moskva bi mogla da pošalje nuklearne rakete na danske brodove ako se ta zemlja, članica NATO, pridruži antiraketnom štitu zapadne vojne alijanse.

To je izjavio ruski ambasador u Danskoj Mihail Vanjin.

Vanjinova izjava, objavljena danas u jednom danskom listu, izazvala je ljutitu reakciju ministra spoljnih poslova Danske Martina Lidegarda, koji je rekao da su komentari ruskog ambasadora "neprihvatljivi" i da je on "prešao liniju" time što je rekao da će "svako ko u budućnosti postane dio štita doći na metu ruskih balističkih raketa".

Trenutno ne postoje planovi o sastanku između Lidegarda i Vanjina, a agencija AP nije uspjela da stupi u kontakt sa ruskom ambasadom u Kopenhagenu.

Danci su prošlog avgusta pristali da doprinesu antiraketnom štitu sa najmanje jednom fregatom sa naprednim radarskim sistemom.

Rusija se snažno protivi antiraketnom odbrambenom sistemu NATO, za koji su baze planirane u Rumuniji i Poljskoj.

Moskva smatra planirani antiraketni štit, prijetnjom po svoju teritoriju.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније