Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92 ]

24. 03. 2015. 22:29   >>  22:25

POTROŠILI MILIJARDE

Asanž: SAD krive za Ukrajinsku krizu

Džulijen Asanž optužio je Sjedinjene Američke Države da su potrošile milijarde dolara za NVO u Ukrajini kako bi otrgli ovu zemlju od uticaja Rusije i prevele je na svoju stranu.

"Ako to ne može biti učinjeno članstvom u NATO, onda makar treba da postane nezavisna od uticaja Moskve, da se umanji ruski vojno-industrijski kompleks i njene pomorske baze na Krimu", rekao je Asanž iz ekvadorske ambasade u Londonu u intervjuu argentinskim medijima, prenela je "Raša tudej".

On je takođe ocijenio da je Islamska država "rezultat avanturizma Zapada", ali da je posljedica toga da Vašington više nije "jedini igrač na Bliskom istoku", jer su Turska, Katar i Saudijska Arabija uvećali svoju moć posljednjih godina i uspjele da steknu određenu nezavisnost od SAD. 

Prema njegovim riječima među dokumentima "Vikiliksa" ima one koji dokazuju da je Izrael u početku podržao Hamas kako bi podstakao razdor među Palestincima. 

Asanž, koji je australijski državljanin od 2012. se nalazi u ekvadorskoj ambasadi u Londonu gdje mu je odobren politički azil, a švedske vlasti traže njegovo izručenje zbog optužbe za silovanje, dok on tvrdi da su Šveđani raspisali potjernicu po nalogu SAD koje žele da mu sude zbog objavljivanja tajnih diplomatskih depeša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније