Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

04. 02. 2013. 08:27 >> 10:19

RAZLOG SIRIJA?

Terorizam prijeti Turskoj

Nakon samoubilačkog napada na američku ambasadu u Ankari, turske vlasti upozoravaju na nove terorističke napade. Mediji prenose da je napad izvela osoba koja je ilegalno došla iz Njemačke.

Turska stranka ekstremne ljevice, Revolucionarno narodno oslobođenje-front, koja je preuzela odgovornost za samoubilački napad na američku ambasadu u Ankari, direktnu odgovornost za „svaku prolivenu kap krvi u Siriji, Avganistanu, Iraku, Libiji i Egiptu“, pripisuje SAD.

Ekstremisti upozoravaju da napad na američku ambasadu neće biti posljednji te vrste.

Navode da SAD treba da uklone protivraketni sistem „Patriot“ koji Tursku štiti od mogućih napada iz Sirije.

Turskoj vladi takođe je upućena prijetnja uz napomenu da su sve mjere bezbjednosti besmislene.

Turski mediji prenose da su snage bezbjednosti 2008. i 2010. spriječile napade na premijera Redžepa Tajipa Erdogana koje su planirali pripadnici Revolucionarnog narodnog oslobođenja-front.

(Dojče Vele)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније