Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 03. 2015. 15:10 >> 15:04
1

TUŽIOCI SAOPŠTILI

Kopilot krio bolest od poslodavaca

Kopilot Džerman vingsa Andreas Lubic je, kako izgleda, krio dokaze o bolesti od svojih poslodavaca, saopštili su danas njemački tužioci.

Oni su u pisanoj izjavi naveli da su našli pocijepane potvrde o bolovanju u njegovim stanovima, uključujući i bolovanje za dan kada se dogodila nesreća.

U izvještaju, tužioci iz Dizeldorfa ne kažu od čega je Lubic bolovao.

Tužioci su rekli da nema dokaza o političkim ili vjerskim motivima za njegovo djelovanje i da nije nađeno nikakvo oproštajno pismo.

Dokazi su nađeni tokom pretrage Lubicovih stanova u dva njemačka grada u potrazi za objašnjenjem zašto je namjerno usmjerio avion Džerman vingsa u kome je bio koplilot u francuske Alpe, kada je nastradalo svih 150 ljudi u letjelici.

Istražitelji su odnijeli više kutija iz Lubicovog stana u Dizeldorfu i kuće njegovih roditelja u Montabauru, blizu Frankfurta.

U pisanom saopštenju portparol tužioca Ralf Herenbrik rekao je da pocijepane note za bolovanje za dan pada aviona podupiru sadašnju preliminarnu procjenu da je pokojni Lubic krio svoju bolest od svog poslodavca i svojih kolega.

Kako navodi agencija AP takva opravdanja za nedolazak na posao su uobičajena u Njemačkoj i izdaju se i za lakše bolesti.

Njemački mediji naveli su da dokumenta uprave za avijaciju nagovještavaju da je patio od depresije što zahtijeva povremene procjene stanja.

Francuski istražitelji koji vode istragu o padu aviona, vjeruju na osnovu preslušanog snimača u pilotskoj kabini da se Lubic zaključao u kokpitu i zatim namjerno udario avionom u planinu tokom leta iz Barselone za Dizeldorf u utorak.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније