Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

27. 03. 2015. 22:52   >>  22:50 2

JACENJUK TVRDI

Rusija želi da eliminiše Ukrajinu

Rusija namjerava da eliminiše Ukrajinu kao nezavisnu državu, rekao je u ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk. On je kazao da bi Rusija mogla da pokrene novu ofanzivu na istoku te Ukrajine.

Jacenjuk je naglasio da Rusija nije zainteresovana za deeskalaciju ukrajinskog sukoba, uprkos svom angažmanu na održavanju februarskog mirovnog sporazuma, prenosi Tanjug.

Ukrajina i Zapad optužuju Rusiju za direktno učestvovanje u konfliktu na Istoku Ukrajine u kojem je tokom prošle godine ubijeno 6.000 ljudi, ali Moskva te optužbe odbija.

Jacenjuk se založio da Zapad ostane ujedinjen u pomaganju Ukrajini "da odbije rusku agresiju" i poručio da bi ostvarenje toga predstavljalo "zajednički uspjeh cijelog slobodnog svijeta".

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније