Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 03. 2015. 09:45   >>  17:51 2

BIVŠA DJEVOJKA KOPILOTA

"Rekao je da će svijet znati za njega"

Bivša djevojka kopilota aviokompanije "Germanwings", osumnjičenog da je namjerno izazvao pad Erbasa A320 u francuskim Alpama, kazala je kako joj je on rekao da će jednog dana "svi znati za njega".

 


U razgovoru za njemački dnevnik Bild, Maria W., 26-godišnja stjuardesa, kaže kako se, kad je čula za pad aviona, "prisjetila" jedne rečenice Andreasa Lubica: "Jednog dana učiniću nešto što će promijeniti cijeli sistem i svi će znati za mene i sjećaće me se".

"To je učinio jer je shvatio kako je zbog zdravstvenih problema njegov san o zaposlenju u Lufthansi u svojstvu kapetana i pilota na dugim letovima praktički neostvariv", dodaje ona.

"Germanwings", njemačka kompanija kojoj je pripadao Erbas, niskotarifna je podružnica Lufthanse.

Mlada žena objašnjava da se rastala od Andreasa Lubica "jer je postajalo sve jasnije da ima problem. Tokom rasprava, planuo bi i derao se na mene. Noću se budio i vikao 'Padamo'", opsjednut noćnim morama.

U petak je istraga otkrila da je kopilot krio da je trebalo da bude na bolovanju na dan nesreće.

Piloti stali u odbranu Lubica

Piloti širom svijeta reagovali su sa zaprepašćenjem da je njemački pilot Andreas Lubic namjerno oborio erbas A – 320, piše “Independent“.

Prema prvom izvještaju, kopilot je ostao sam u kokpitu i u tom trenutku pritisnuo dugme za slijetenje, a nakon toga nije dozvolio pilotu povratak u kabinu.

Njemačka pilotska asocijacija izjavila je da je prerano da se donose ikakvi zaključci, prije nego što se dobiju informacije iz druge crne kutije, prenosi "Independent".

Predsjednik te organizacije Ilja Šulc je naveo da ne bi trebalo ništa da se pretpostavlja bez konačnih rezultata.“Uzroci ove tragedije će biti poznati tek kada se svi podaci detaljno ispitaju“, rekao je on.

Avio – kompanije su na tragediju reagovale uvodeći “pravilo dva pilota“, koje govori da se u kokpitu u svakom trenutku leta moraju nalaziti dvije osobe.Njemačka asocijacija upozorava na “brzinu“ kojom su donijeti neki zaključni i smatra da vladina tijela, kompanije i piloti treba da rade zajedno na rješavanju slučaja.

Jedan od članova Pilotske organizacije Džejms Filips izjavio je da “ljut“ zbog sadašnjeg rezulata istrage.

“To je veoma nekompletna priča. Imam osjećaj da je to bila potraga za brzim odgovorom, a ne za dobrim odgovorom“, naglasio je Filips.Američka pilotska asocijacija Erlajz je naglasila da “duboko žali zbog tragičnog gubitka života“.

“U SAD-u je obavezno da se dva člana posade nalaze u kokpitu sve vrijeme. Piloti u SAD-u i Kanadi prolaze kroz veoma važna testiranja, uključujući i ispitivanje pilotovog mentalnog i emocionalog stanja. Jednom zaposleni, piloti se kontinuirano procenjuju“, navodi se u saopštenju ove asocijacije.

Oni naglašavaju da su “mnogi faktori“ mogli uticati na tragediju, i pozivaju ljude da ne donose prerane zaključke.

Ranije je objavljeno da je Andreas Lubic patio od depresije, ali da je to krio od svojih poslodavaca.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније