Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

28. 03. 2015. 23:39 >> 23:33

U EVROPI

Održan Sat za planetu

Poslije Azije, u Evropi je večeras održana međunarodna akcija "Sat za našu planetu" u organizaciji Svetskog fonda za prirodu (WWF) isključivanjem svjetla na Ajfelovom tornju u Parizu.

 

 

 

 

U 20.30 pariski spomenik je prestao da svijetli, ali samo pet minuta umjesto sat vremena iz bezbjednosnih razloga. Pored Ajfelovog tornja,više od 300 spomenika u Parizu je ostalo bez struje.

Pored isključivanja svjetla na spomenicima, akcija poziva i građane i kompanije da se pridruži toj inicijativi koja treba da upozori na rasipanje prirodnih resursa i klimatske promjene.

Struju na sat vremena nisu imali ni Tajms skver u Njujorku, Big Ben u Londonu, katedrala u Kelnu i Akropolj u Atini.

Akcija je počela u Sidneju gdje je isključeno svjetlo na Sidnejskoj operi. Međunarodni trgovinski centar u Hongkongu, neboder od 118 spratova, bio je čitav sat bez struje.

Toranj Tajpej 101 na Tajvanu i kula Burdž Kalifa u Dubaiju takođe su učestvovale u inicijativi koju je 2007. godine pokrenula Australija.

Ove godine više od 170 zemalja je učestovalo u akciji, među kojima i Crna Gora I ostale zemlje regiona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније