Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 03. 2015. 19:55 >> 19:49

U JORDANU

Amsterdam poklonio 500 bicikala izbjeglicama

Gradske vlasti Amsterdama poklonile su 500 bicikala izbjeglicama u logoru Zatari u Jordanu.

Holandska ministarka za spoljnu trgovinu i saradnju, Lilijan Plumen, predala je bicikla humanitarnim radnicima koji rade s međunarodnim organizacijama na terenu, i ponudila još.

Jordan koji sa Sirijom dijeli 370 kilometara granice, primio je više od 600.000 izbjeglica, od kojih je 80.000 u kampu Zatari, gdje će im, pošto su dobili bicikle, biti lakše da odu do obližnjeg grada Mafraka.

Uz to, predložili su holandski darodavci, da bi izbjeglice došle do kakvog-takvog prihoda, mogle bi bicikle preraditi u "taksije-rikše", a mogle bi ih i iznajmljivati.

Amsterdamske vlasti su poklonile bicikle koje su zaplijenile jer su bili nepropisno parkirani, a vlasnici nijesu došli po njih tri mjeseca od zaplijene. Neki od poklonjenih bicikala su oni koje su vlasnici napustili na ulicama i mostovima, a takvih u Amsterdamu bude po 25.000 godišnje.

U Holandiji je 18 miliona bicikla - milion više nego stanovnika, a 490.000 bicikala je u Amsterdamu čije vlasti kaž da više nema mjesta za njihovo parkiranje.

(Beta)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније