Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

29. 03. 2015. 21:27   >>  21:20

UOČI CVIJETI

Papa odao poštu poginulim zbog vjere

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo odao je danas poštu ljudima poginulim zbog vjere na obilježavanju praznika Cvijeti uoči početka uskršnje nedjelje po Gregorijanskom kalendaru.

 

 

 

Papa, koji je započeo treću godinu svog pontifikata, bio je danas na čelu povorke na Trgu Svetog Petra u znak sjećanja na dane kada su,prema Bibliji, stanovnici pozdravili ulazak Isusa Hrista u Jerusalim.

Franjo je vjernicama rekao da ne treba zaboraviti progonjene hrišćane koji su "današnji mučenici".

"Mislimo i na one koji su pretpjeli poniženja samo zato što žive prema Bibliji. Oni su žrtve diskriminacije", rekao je papa.

Papa je u februaru osudio pogubljenje 21 egipatskog Kopta u Libiji. Pripadnici Islamske države su tada emitovale video snimak njihovog pogubljenja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније