Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 03. 2015. 14:28 >> 14:21

MILIJARDU EURA

Soroš spreman da investira u Ukrajini

Američki milijarder Džordž Soroš je izjavio u ponedjeljak da je spreman da investira jednu milijardu dolara u Ukrajinu ako zapadne zemlje takođe finansijski pomognu ovu zemlju.

 

 

 

Ukrajina brani Evropsku uniju od ruske agresije a podržavanje njenog razvoja će oslabiti predsjednika Vladimira Putina, kazao je Soroš u intervju koji je objavio austrijski ekonomski dnevni list Der Standard.

Ocijenivši da je Ukrajini potrebno 50 milijardi dolara, finansijer je kazao kako je spreman da sam uloži milijardu dolara, naročito u “poljoprivredu” i “infrastrukturne projekte”.

“Zapad može pomoći Ukrajini tako šo će raditi na njenoj privlačnosti za investitore”, kazao je Soroš.

Ukrajina je na rubu bankrota. Njen javni dug bi mogao dostići 94 posto BDP-a u 2015. godini zbog posljedica duboke ekonomske recesije, rekordne devalvacije monete i sukoba na industrijskom istoku zemlje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније