Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 03. 2015. 22:50   >>  22:51

ZA EVAKUACIJU

Kina poslala ratne brodove u Jemen

Kina je poslala tri ratna broda da pomognu u evakuaciji njenih državljana iz Jemena i obustavila je patrole protiv gusara u Adenskom zalivu.

Oko 120 Kineza prebačeno je iz Jemena u Džibuti, a vlasti će pomoći da se premjesti još više od 400 Kineza, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

"Kineska vlada je veoma zabrinuta za bezbjednost kineskih državljana i institucija u Jemenu i preuzela je hitne mjere da mirno evakuiše kineske državljane", izjavila je Hua na konferenciji za novinare. 

To je tek drugi put da je kineska vojna imovina korišćena u takvoj misiji. 

Kina je 2011. poslala jedan od najsofisticiranijih ratnih brodova i vojni transportni avion da pomognu u evakuaciji oko 35.000 Kineza tokom građanskog rata u Libiji. 

U sukobima u Jemenu nije poginuo niti je povrijeđen ijedan kineski državljanin. 

Zvaničnik Udruženja kineskih brodovlasnika saopštio je da su obaviješteni da je Kina privremeno prekinula učešće u međunarodnim patrolama u Adenskom zalivu, u okviru borbe protiv somalskih gusara. 

Ne zna se kada će patrole biti nastavljene. Kina se patrolama pridružila u decembru 2008, a poslala je 19 eskadrila.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније