Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

30. 03. 2015. 20:55 >> 20:49

TUŽILAŠTVO SAOPŠTILO

Lubic liječen zbog samoubilačkih poriva

Njemačko tužilaštvo saopštilo je danas da je kopilot aviona Džermanvingsa, koji je pao sa 150 ljudi u francuskim Alpima, bio liječen zbog samobilačkog poriva.

Tužioci u Dizeldorfu rekli su da je Andreas Lubic bio na terapiji zbog samoubilačkog poriva nekoliko godina prije nego što je postao pilot.

"U potonjem periodu i sve do nedavno, bilo je još posjeta ljekaru, s doznakom o bolovanju, bez zabilježenih samoubilačkih težnji ili agresije protiv drugih", naveo je portparol tužilaštva Ralf Harenbrik.

Harenbrik je rekao da istražitelji zasad nijesu našli naznake motiva zašto je Lubic oborio avion, kao ni znake psihičke bolesti.

Vlasti vjeruju, na osnovu snimljenih glasova iz pilotske kabine, da se Lubic zaključao u kokpitu i da nije dozvolio kapetanu da uđe prije nego što je krenuo da obrušava avion.

Lufhtansa je na pitanje da li je znala za Lubicovo psihijatrijsko liječenje, navela da su sve medicinske informacije predmet propisa o povjerljvosti zdravstvenih podataka.

Tužioci su ranije rekli da su prilikom pretrage Lubicove kuće pronašli pocijepanu doznaku za bolovanje zbog kojeg bi izostao s posla na dan nesreće.

Upitan da li je Lubic imao problema s vidom, drugi portparol tužilaštva u Dizeldorfu, Kristof Kumpa, rekao je da nema podataka koji pokazuju da je imao psihičke smetnje koje bi uticale na njegov vid.

Njemački zvaničnici su rekli da Lubicov dosije u Federalnoj vazduhoplovnoj kancelariji sadrži primjedbu koja znači da mu je potrebno "redovno medicinsko ispitivanje", ali nijesu naveli da li se to odnosilo na psihičke ili fizičke karakteristike.

Američka Federalna uprava za vazduhoplovsto je Lubicu izdala potvrdu treće medicinske klase, što znači da nije ustanovljen neki psihički problem, poput psihoze, manično-depresivne psihoze ili personalnih poremećaja. Potvrda znači i da nijesu ustanovljene psihičke smetnje zbog kojih ne bi mogao bezbjedno da obavlja dužnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније