Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

30. 03. 2015. 22:40 >> 22:43

BIJELA KUĆA:

Obama neće prihvatiti loš dogovor

Portparol Bijele kuće, Erik Šulc, izjavio je da je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Barak Obama, jasno poručio da neće prihvatiti nikakvo loše rješenje iranskog nuklearnog pitanja, javlja Agencija Anadolija.

Šulc je avionom “Air Force One” sa predsjednikom Obamom otputovao u Boston, a tom prilikom je izjavio da Obama dobija česte izvještaje o toku pregovora koji se o iranskom nuklearnom pitanju vode u Švajcarskoj. Dodao je da je skladištenje nuklearnih materijala jedna od tačaka pregovora.

"Kao što smo i ranije govorili, sve dok se ne dogovore svi detalji u cjelosti, ne možemo reći da smo se i o čemu dogovorili", kazao je Šulc.

Na upit novinara da li će SAD napustiti pregovarački sto ukoliko do sjutrašnjeg isteka roka ne bude postignut okvirni sporazum, Šulc je kazao da je Obama jasno dao do znanja da nikada neće prihvatiti loš dogovor. Dodao je da je najefikasniji način da se Iran spriječi u razvijanju nuklearnog naoružanja da se sprovedu jake i česte inspekcije i kontrole.

Odgovarajući na pitanja o eventualnom nastavku pregovora, Šulc je kazao da pregovori traju već godinu i da od Irana zavisi hoće li donijeti neke teške odluke.

Šulc je na kraju izrazio i duboku zabrinutost  iranskim pospješivanjem destabilizacije legalne i legitimne vlasti u Jemenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније